تبلیغات
وبلاگ شخصی نگین رضاپور - خواص انجیر
 

خواص انجیر

نوشته شده توسط :نگین رضاپور
جمعه 10 آذر 1391-08:05 ق.ظ

 

انجیر حاوی  قند فراوان است و حدود ۵۰ درصد
انجیر خشک را قند تشکیل می دهد. همچنین منبع غنی از پتاسیم ، منیزیم ،
کلسیم ، فسفر و ویتامین های C , B , A است.

انجیر حاوی لیگنین که نوعی  فیبر غذایی  است، می باشد. لیگنین غیرمحلول است و نقش عمده ای در جلوگیری و رفع یبوست دارد.

سایر خواص غذایی انجیر عبارتند از :

1- از انجیر می توان در رژیم های غذایی خاص
مثل رژیم کم چربی ، کم سدیم ، پرفیبر ، کاهش وزن ، دیابتی و حتی رژیم غذایی
مدیترانه ای استفاده کرد.

2- انجیر حاوی  سدیم و چربی نمی باشد و مانند سایر میوه ها بدون کلسترول است.

3- ۴۰ گرم انجیر تازه یا یک چهارم لیوان از خرد شده ی آن، معادل یک واحد میوه است.

4- انجیر، حاوی فیبر غذایی بالایی است و هر
واحد آن ۲۰ درصد نیاز روزانه را تأمین می نماید که بیش از هر نوع میوه تازه
یا خشک می باشد.

5- انجیر بیشتر از سایر میوه ها املاح دارد.
۴۰ گرم انجیر تازه حاوی ۲۴۴ میلی گرم پتاسیم ( ۷ درصد نیاز روزانه ) ، ۵۳
میلی گرم کلسیم ( ۶ درصد نیاز روزانه ) و ۲/۱ میلی گرم آهن ( ۶ درصد نیاز
روزانه ) است.

 

انجیر حاوی  قند فراوان است و حدود ۵۰ درصد
انجیر خشک را قند تشکیل می دهد. همچنین منبع غنی از پتاسیم ، منیزیم ،
کلسیم ، فسفر و ویتامین های C , B , A است.

انجیر حاوی لیگنین که نوعی  فیبر غذایی  است، می باشد. لیگنین غیرمحلول است و نقش عمده ای در جلوگیری و رفع یبوست دارد.

سایر خواص غذایی انجیر عبارتند از :

1- از انجیر می توان در های غذایی خاص
مثل رژیم کم چربی ، کم سدیم ، پرفیبر ، کاهش وزن ، دیابتی و حتی رژیم غذایی
مدیترانه ای استفاده کرد.

2- انجیر حاوی  سدیم و چربی نمی باشد و مانند سایر میوه ها بدون کلسترول است.

3- ۴۰ گرم انجیر تازه یا یک چهارم لیوان از خرد شده ی آن، معادل یک واحد میوه است.

4- انجیر، حاوی فیبر غذایی بالایی است و هر
واحد آن ۲۰ درصد نیاز روزانه را تأمین می نماید که بیش از هر نوع میوه تازه
یا خشک می باشد.

5- انجیر بیشتر از سایر میوه ها املاح دارد.
۴۰ گرم انجیر تازه حاوی ۲۴۴ میلی گرم پتاسیم ( ۷ درصد نیاز روزانه ) ، ۵۳
میلی گرم کلسیم ( ۶ درصد نیاز روزانه ) و ۲/۱ میلی گرم آهن ( ۶ درصد نیاز
روزانه ) است.


-خواص درمانی انجیر

انجیر از نظر طب قدیم ایران ، گرم است .

- تعرق بدن را افزایش می دهد .

- ادرار آور است .

- حرارت بدن را کاهش می دهد .

-  چاق کننده است و کسانی که می خواهند وزن اضافه نمایند آن را با شیر مخلوط کنند و در بین غذاها میل کنند.

- انجیر ( تازه یا خشک ) یبوست را رفع می
کند و یکی از بهترین میوه ها برای پاک کردن روده بزرگ و رفع یبوست می باشد .
در قدیم برای درمان یبوست از شربت انجیر استفاده می کردند .

-  برای درمان ناراحتی های سینه حدود ۲۰ گرم
از خرما ، عناب ، انجیر خشک و مویز را با هم مخلوط کرده و آسیاب می کنند.
سپس این پودر را با یک لیتر آب می جوشانند تا حجم آن به نصف برسد . از این
جوشانده می توان به مقدار سه فنجان در روزمصرف نمود .

- جوشانده انجیر خشک برای  درمان التهاب مجاری دستگاه تنفسی ، کلیه ، ذات الریه ، ذات الجنب ، سرخک ،مخملک و آبله  مفید می باشد .

-  جوشانده غلیظ انجیر خشک برای بهبود سرماخوردگی بسیار مفید است و غرغره کردن آن گلودرد را درمان می کند.

- برای درمان  سیاه سرفه ، برونشیت و ذات
الریه از ” قهوه ی انجیر” استفاده کنید. برای درست کردن این قهوه ، انجیر
خشک را ابتدا بو می دهند و سپس آن را آسیاب می کنند تا بصورت پودر درآید .

- دستگاه هاضمه را تقویت می نماید .

- سوپ انجیر برای افزایش شیر در زنان شیرده مفید است .برای تهیه سوپ ، انجیر نرسیده را با گوشت بپزید .

-  برای درمان ورم گلو ، ۵۰ گرم انجیر زرد
را در ۵۰۰ گرم شیر بریزید و مدت ۱۵ دقیقه بگذارید بماند. سپس آن را غرغره
کنید و مقدری از آن را نیز بنوشید. می توانید آن را با عسل هم شیرین نمایید
.

- انجیر خشک جوشیده شده در شیر برای درمان آنژین ، ورم لثه و ورم مخاط دهان مفید است .

- برای کاهش  درد مفاصل، مخلوط شیر بز و انجیر سیاه موثر است . این مخلوط سموم مختلف را از بدن خارج می کند و درد را از بین می برد.

- انجیر خشک خیسانده در آب یا شیر ، موثرترین درمان برای رفع یبوست است.

-. انجیر با میوه های اسیدی مانند پرتقال و گریپ فروت سازگار نیست .

- انجیر برای کسانیکه قند خونشان پائین می آید و احساس ضعف می کنند بسیار مناسب است، زیرا قند آن به سرعت در روده کوچک جذب می شود.

- – انجیر، قوای جنسی را زیاد می کند و رطوبت و سردی را که موجب ضعف نیروی آمیزش است ، برطرف می نماید.

- انجیر تقویت کننده کبد است .

- دم کرده انجیر با شنبلیله ، برای سینه درد مفید است

- برای رفع ورم طحال، انجیر را به مدت ۹ روز در سرکه خیس کنید و هر روز پنج عدد از آن را با سرکه بخورید .

- انجیر ضد سرطان است .

- انجیر در معالجه بیماری های پوستی موثر است .

- انجیرسرشار از پتاسیم است و تامین کننده سلامتی کودکان ضعیف و کم خون و بی اشتها ست.

- مخلوط انجیر و عسل به طور مساوی ، برای درمان زخم معده بسیار مفید است.

- انجیر به علت داشتن پتاسیم، درجه قلیائیت بدن را بالا می برد و در دفع اوره و چربی خون بسیار موثر می باشد.

- شربت انجیر، تسکین دهنده دردهای گلو و سرفه می باشد.

مضرات انجیر

- انجیر برای کبدهای ضعیف مناسب نیست و آنهایی که کبد ضعیف دارند ، باید انجیر را با گردو بخورند.

- زیاده روی در مصرف انجیر باعث نفخ شکم و اسهال می شود و برای چشم نیز مضر است .

- انجیر برای مبتلایان به بیماری قند مضّر است.

- انجیر برای مبتلایان به اختلال معده و روده مضّر است.

- زیاده روی در خوردن انجیر، برای معده و چشم زیان آور است و خنثی کننده زیان آن، کرفس است.

خرید و نگهداری انجیر

هنگام خرید انجیر دقت نمایید که تازه و پوست
آن صاف باشد. اگر بوی ترشیدگی می دهد، آن را نخرید ، زیرا این بو نشان می
دهد که قند موجود در انجیر تخمیر و میوه خراب می باشد

انجیر تازه را باید در یخچال نگهداری نمایید
، اما انجیر خشک را می توانید در یخچال یا در هوای اتاق نگهداری کنید. اما
باید در یک ظرف یا بسته بندی بدون هوا و رطوبت باشد که در اینصورت برای
چندین ماه می توان آن را نگهداری کرد.





درباره وبلاگ:



آرشیو:


طبقه بندی:


آخرین پستها:


پیوندها:


پیوندهای روزانه:


نویسندگان:


ابر برچسبها:


آمار وبلاگ:







The Theme Being Used Is MihanBlog Created By ThemeBox